Nyheder

Pressmeddelanden
- Enhver -
Nyheter
Pressmeddelanden
Myndighetsinfo

Pressemeddelelse:

Ligesom energien er branchen i forandring og i gang med at omstille sig. Energi- og olieforum skifter nu navn til Drivkraft Danmark for at understøtte denne omstilling og udviklingen fra benzinstationer til energistationer.

 

Branchen står i dag for 99 % af energien til transporten: - Vi har en afgørende rolle og et særligt ansvar for at holde hjulene i gang og samtidig sikre, at den grønne omstilling for alvor flytter ud på vejene. Branchen har altid leveret sikker og stabil energi til forbrugerne i et marked, der konstant ændrer sig. Det er også...

Læs mere

1 juli 2014 öppnar Bensin & Rörtjänst ett filialkontor i Stockholm

 

Under många år har Bensin & Rörtjänst varit delägare i Cisterntekniska i Bromma AB. Tillsammans har vi nu beslutat att Bensin & Rörtjänst fusionerar in Cisterntekniska i Bensin & Rörtjänst. Matti Korsner och kommer att öppna ett nytt företag C teknik som till 100 % kommer att ägna sig åt sin specialitet som är underhåll och plastning av cisterner. Matti tar över den personal som arbetat med cisternvård.

 

Bensin & Rörtjänst tar över resterande av...

Læs mere

Se information om Wennstrom Entreprenad AB i Skellefteå, klicka här

SPT:s grundkurs Arbeten på drivmedelsanläggningar, Risker - Regler – Ansvar uppfyller branschens kompetenskrav för arbeten på drivmedelsanläggningar. Tillsammans med SPT:s påbyggnadsutbildning för kontrollanter uppfylls myndigheternas krav på teoretisk utbildning för kontrollanter inom området för kontrollorgan typ C.

Läs mera här.

Klicka här för information om påbyggnadsutbildningen...

Læs mere

Hydrerad vegetabilisk olja från tallolja minskar fossilbränsleanvädningen enligt en undersökning.

 

Energimyndigheten har beräknat genomsnittliga växthusgasreduktioner för olika typer biodrivmedel och kommer fram till att biodrivmedelsmängderna ökat med 2,4 TWh i Sverige sedan förra året. Det har gett upphov till ytterligare 43 procent minskning av växthusgaser jämfört med 2012 och jämfört med om man istället hade använt fossila drivmedel.

 

Minskningen beror främst på att användningen av Hydrerad vegetabilisk olja, HVO –...

Læs mere

Preem var först i världen med att kunna framställa en standarddiesel gjord på skogsråvara. I år kan Sveriges bilister tanka diesel på Preems mackar med upptill 35 % förnybar råvara, med lägre utsläpp av koldioxidutsläpp som följd. Till största delen består den förnybara råvaran av tallolja som utvinns från svartlut, en restprodukt från den svenska pappers- och massaindustrin. För att minska utsläppen av koldioxid från vägtransporterna är utvecklingen av bensin och diesel tillverkade av bioråvara är extra viktig då medparten, ca 97 %, av dagens fordonsflotta kör på bensin eller diesel. Nu...

Læs mere

Förra året köptes KPS av amerikanska OPW. Sedan dess har vi jobbat på att integrera våra verksamheter på bästa sätt. Nu har KPS verksamhet i Europa, Mellanöstern och Asien har gått samman med OPWs motsvarande verksamhet och för denna del är Lars Selling, tidigare VD på KPS, numera Managing Director. Detta betyder också att OPWs huvudkontor för Europa numera finns i Kungsör (KPS gamla huvudkontor). Se mer i  brev från OPW.

Læs mere

Sider